• Art
  • · Palmehaven

Femstjerners podcast episode 7 med gjest Niklas Blindh.

Ny episode av Femstjerners podcast er klar, denne gangen er temaet kunst! Gjester er Britannia's kunstkurator Stein Slettebak Wangen og Niklas Blindh.

Artikkel · 0.5 min lese

I denne episoden av Femstjerners er temaet kunst. Vi har med vår leder for Britannia’s kunstprogram Stein Slettebak Wangen og vår nye Britannia kunstner for høst/vinter, Niklas Blindh. Reineieren som ble kunstner. Vindirektør Henrik Dahl Jahnsen er også med i denne episoden sammen med hotelldirektør Mikael Forselius.

Niklas forteller om sitt kunstnerskap, sitt liv og hverdagen sin som både kunstner og reineier. Den samiske kunstnerens verk viser den sanne majesteten til reinsdyret, et vakkert, men truet dyr. Kunsten er representativ for samenes sårbare posisjon i dagens samfunn, i en serie av bilder som for alvor løfter maleren inn på den skandinaviske kunstscenen.

Panelet diskuterer også rein som råvare, vinanbefalinger til vilt ved Henrik Dahl Jahnsen, temaet jakt og store naturopplevelser.

Stein Slettebak Wangen er kunstkurator for Britannia Hotel og ansvarlig for hotellets kunstprogram. Han forteller om Niklas’ kunst og utvelgelsen av Britannia kunstnere, hotellets egen kunstklubb og i tillegg hva man kan oppleve av kunst over hele hotellet fra Håkon Bleken, Elling Reitan, Bjarne Melgaard med flere.

Kunstkurator ved Britannia Hotel, Stein Slettebak Wangen.

Niklas Blindh sin utstilling på Britannia Hotel viser nærmere 90 malerier, akvareller, grafikk og skulpturer.