• Food & Drinks
  • · Speilsalen

Henrik Dahl Jahnsen vant Michelin Guide 2021 Sommelier Award

Den prestisjefylte Sommelier Award for 2021 ble tildelt Henrik Dahl Jahnsen under Michelin Guidens utdeling i Stavanger.

Artikkel · 1 min lese

En særdeles overrasket og glad Henrik Dahl Jahnsen ble overrumplet av Michelin Guiden, da det som var avtalt at skulle være et intervju til Matkanalen og selve Michelin-utdelingen, viste seg å være noe helt annet.

"Jeg fikk en telefon fra Frankrike for ca. halvannen uke siden som viste seg å være Michelin-guiden, der de ønsket å intervjue meg om pandemien og dens påvirkning på restaurant-scenen her i Norge. Noen dager senere stilte jeg til Zoom-intervju med Matkanalen og en representant fra Michelin, da de plutselig også koblet på Michelin-direktør Gwendal Poullennec og jeg ble tildelt Michelin Guiden's Sommelier Award i Norden for 2021.
Det var en kjempeoverraskelse som jeg virkelig ikke var forberedt på."

Nå når det har fått synke inn er jeg selvsagt utrolig stolt og beæret over denne prisen. Guide Michelin sin Sommelier Award i Norden henger utrolig høyt og er en fantastisk anerkjennelse.

Henrik Dahl Jahnsen, Wine Director, Britannia Hotel.

Henrik Dahl Jahnsen ble tidligere i år Norgesmester for vinkelnere for femte gang. Nå i høst har Henrik fått en utvidet rolle som Wine Director på Britannia Hotel og har med det ansvaret for alt innkjøp av drikke på hele hotellet, i tillegg til at han holder vinkurs og er i service både i Speilsalen og på Britannia's viktigste arrangement.

Snart lanserer han også hotellets egen eksklusive vinklubb som selvsagt skal ledes av den nybakte Sommelier Award vinneren. Er du interessert i å vite mer når vår vinklubb lanseres kan du melde din interesse her.